Over Siem & Luuk

Siem en Luuk zijn twee broers die op hoog niveau voetballen. Dat is best bijzonder. Ze zijn allebei geboren in Zwitserland, als kinderen van op topniveau volleyballende ouders. Sporten zat dus altijd al in hun genen. 

Eenmaal terug in Nederland werden beide jongens al op jonge leeftijd gescout door De Graafschap. Siem vertrok op zijn 16e zelfs naar de grote stad voor een avontuur bij Ajax. Nu voetballen ze allebei op het hoogste niveau. Luuk werd in 2010 Nederlands kampioen met FC Twente en speelde in 2013 op huurbasis voor Newcastle United. Hij werd verhuurd door de Duitse club Borussia Mönchengladbach. Siem werd de afgelopen vier jaar Nederlands kampioen met Ajax, de derde en vierde keer als aanvoerder. Komend seizoen speelt Siem voor Newcastle United. 

Het liefst voetballen ze ooit samen in een team, maar ze beginnen nu met een andere samenwerking: De Jongsters. Eigenlijk net zo leuk. 

Siem’s favoriete moment
“Natuurlijk het allereerste kampioenschap met Ajax. De blijdschap die ik toen voelde was echt ongelooflijk!”Luuk’s favoriete moment
“Mijn omhaal in de Europa League toen ik met Twente tegen Wisla Krakow speelde. Ik raakte de bal precies goed. Die goal op nummer 1, ook al verloren we de wedstrijd uiteindelijk wel.” Samen in oranje
Siem: “Onze droom is om ooit samen bij één club te spelen. Dat zou echt super mooi zijn. We hebben al een keer een voorproefje gehad in het Nederlands Elftal. Toen speelden we samen tegen Bayern München. Heel cool!”